Rebel Moves / Müzik Grubu

Rebel Moves Türk müzik grubu.

2000 yılında Hakan zer (klavye), Cem zkan (bas gitar), mer Ahunbay (vokal) ve Ouz Kaplangı (gitar-vokal) tarafından kuruldu.
2001 yılında Erol ay (vokal) ve Kerem Eye’ın (davul) katılımıyla geniledi.

Grup ilk olarak deiik mekanlarda doaçlama (session) tarzında çaldı.
2003 yılında 10. İstanbul Caz Festivali kapsamında ilk kez kendi repertuvarlarını çaldılar.

2006′da davulcu Kerem Eye ve kuruculardan gitarist Ouz Kaplangı gruptan ayrıldı.

Müzik Tarzı:

Grup doaçlama ve deneysel tarzda müzik yapmaktadır. Soundunda; Reggae, Caz, Elektronik Müzik, Funk Müzik, Etnik Müzik ve Hiphop etkileri görülür.
arkılarını İngilizce, Fransızca, Türkçe ve Rebelce (Grubun müzie göre uydurduu kelimelerden oluan dil) dillerinde yazmaktadırlar.

Diskografi

* inHouse Sessions 2000 Jingle House

1. Introduction
2. Traveller / 18 Kasım 2000
3. Rebel Moves / 2 Aralık 2000
4. Dum Dum Ticky / 25 Kasım 2000
5. I’m Coming / 2 Aralık 2000
6. Briefing 1910 / 2 Aralık 2000
7. Hi-One / 9 Aralık 2000
8. Oceanol / 25 Kasım 2000
9. Frozen Flakes / 9 Aralık 2000
10. Djhanemen-Djhanei / 25 Kasım 2000
11. Last Drinks Gentlemen! / 18 Kasım 2000

(Bu albüm, jam session’lardan (doaçlama) oluur. Sadece 399 adet bastırılıp, yakın arkadalara hediye edilmitir.)

* French Fries A la Turca 2003 Elec-Trip Records
1. French Fries A la Turca
2. Sheep
3. Sheep (Ozinga Latin Mix)

* Are You Satisfied 2005 Pasaj Müzik
1. Every When
2. Pompala
3. Wanda
4. Bandare (Dub Mix)
5. Doesn’t Matter
6. Sheep (Ozinga Latin Mix)
7. Silly Combination
8. French Fries A La Turca
9. Rollercoaster
10. Carlos Montana
11. Hold Your Mother
12. Are you Satisfied