Moollar / Müzik Grubu

Moollar, Türkçe sözlü Rock müzik yapan Türkiye’nin önemli gruplarındandır ve Anadolu Rock türünün kurucusudurlar. Grup, Arı Daı Efsanesi isimli parçaları ile tüm Türkiye’de bilinir.

Albümleri /Diskografi

45likler

Eastern Love / Artık ok Geç (1968)
Mektup / Lazy John (1968)
Everlasting Love / Hard Work (1968)
Ilgaz / Kaleden Kaleye ahin Uçurdum (1968)
Sessiz Gemi / İndim Havuz Baına (1972)
Da Ve ocuk / İmece (1970)
Alama / Yalnızlıın Acıklı Güldürüsü (1970)
Garip oban / Berkay Oyun Havası (1970)
Ternek / Haliç’te Günein Batıı (Ersen’le birlikte) (1970)
Hitchin / Behind The Dark (1970)
Behind The Dark / Madımak / Lorke (1971)
Hitchin / Hamsi (1971)
İte Hendek İte Deve/Katip Arzuhalim Yaz Yare Böyle (Barı Manço’yla birlikte Manchomongol olarak) (1971)
Binboanın Kızı / Ay Osman (Barı Manço’yla birlikte Manchomongol olarak) (1971)
Yalan Dünya / Kalenin Dibinde (Selda Bacan’la birlikte) (1972)
Alageyik Destanı / Mool Halayı (1972)
ırık / Sıla (1972)
Sor Kendine / Garip Gönlüm (Ersen’le birlikte) (1972)
Obur Dünya / El ek Tabib (Cem Karaca’yla birlikte) (1973)
Gel Gel / züm Kaldı (Cem Karaca’yla birlikte) (1973)
Namus Belası / Gurbet (Cem Karaca’yla birlikte) (1974)
Tanrıların Arabaları / Bu Nasıl Dünya (1974)
Birlik için Elele / Sevgimin Derdi Albümler (Ali Rıza Binboa’yla birlikte) (1975)

Albümler

Anadolu Pop (1) (1971) (Uzunçalar)
Hittit Sun (2) (1975) (Uzunçalar)
Moollar (3) (1976) (Uzunçalar)
Anılarla Moollar ve Silüetler (4) (1990)
Anadolupop 70′li Yıllar (5) (1993)
Moollar’94 (1994)
Dört Renk (1996)
30. Yıl (1998)
Moollar 1968-2000 (2000)
Yürüdük Durmadan (2004)