metallica

Metallica / Sanatçı

Metallica,ABD çıkılı bir Thrash ve heavy metal grubudur. Thrash metal akımının üyelerinden ve 80′li yılların en iyi ve en ilham verici metal gruplarından birisi olarak kabul edilir. 60 milyonu ABD’de, 40 milyonu da dünyanın geri kalanında olmak üzere yaklaık 100 milyon albüm satıı bulunan grup, müzik tarihinin ticarî ve akım olarak en baarılı metal gruplarından biridir. Konser satıları açısından da ABD müzik tarihinin en büyük 13. topluluu konumundadır.

Köklerini Black Sabbath, Motörhead, Deep Purple, Diamond Head, Iron Maiden gibi efsanevi gruplardan alan Metallica, yeni doan Heavy Metal müziini en zirveye taıyarak kendiyle bütünletirmi; bunları yaparken köklerine sadık kalabilmeyi baarabilmitir.

Diskografi

Stüdyo Albümleri

1983 Kill’Em All’
1984 Ride the Lightning
1986 Master of Puppets
1987 The $5.98 E.P.: Garage Days Re-Revisited
1989 …And Justice for All
1991 The Black Album
1996 Load
1997 ReLoad
1998 Garage Inc.
1999 S&M
2003 St. Anger
2008 Death Magnetic

Demo albümleri

1982 Ron McGovney’s ’82 Garage Demo
1982 Power Metal Demo
1982 No Life ‘Til Leather
1982 Metal Up Your Ass
1983 Horsemen of the Apocalypse
1983 Megaforce Demo
1984 Ride The Lightning Demos
1985 Master of Puppets Demos

arkıları

2 X 4      Aint My Bitch

All Within My Hands

And Justice For All

Astronomy

Attitude

Bad Seed

Battery

Better Than You

Blackened

Bleeding Me

Blitzkrieg

Breadfan

Carpe Diem Baby

Crash Course In Brain Surgery

Creeping Death